Kristína Mišovičová vydala novú detskú knihu Tulaj zo zberného dvora

Keď Sekulčanka Kristína Mišovičová, obľúbená autorka detských kníh, vydáva nový príbeh, malí čitatelia aj ich rodičia majú dôvod na radosť. Po úspešných tituloch, ktoré zasiahli srdcia a mysle detí, prichádza s novinkou s názvom Tulaj zo zberného dvora ↵.

tulaj-zo-zberneho-dvora-detska-kniha-Kristina-Misovicova-knizkaren-knizkaren-eot

Príbeh začína na skládke odpadu, kde túlavý psík Tulaj nachádza svoje “najúžasnejšie miesto pod slnkom”. Je to miesto, ktoré ho definuje, ale ktoré je ohrozené plánmi na vytvorenie zberného dvora. Zatiaľ čo Tulaj so skládkou bojuje, stretávame Agátku, dievčatko s hendikepom, ktoré na zbernom dvore nájde svoje letné útočisko a možno aj priateľstvo.

 

Kniha Tulaj zo zberného dvora stojí na základoch, ktoré sú pre Mišovičovú charakteristické – originalita, slovenský kontext a hlavne výchovný prvok.

 

Autorka novej knihy priblížila svoju motiváciu: “Mám rada, keď sa deti pri mojich knižkách nielen zabavia, ale sa aj nenásilnou formou, možno o tom ani netušiac, naučia aj niečo užitočné.” Jej zámery sú jasné – príbeh je viac než len príbeh, je to most medzi zábavou a vzdelávaním, ktorý vedie deti k pochopeniu dôležitosti životného prostredia a tolerancie voči hendikepovaným.

 

Kristína Mišovičová vydala už piatu knihu mimo veľké vydavateľské domy

 

Kristína Mišovičová si zvolila cestu nezávislého vydavateľstva, a toto je už jej piata kniha, ktorá vznikla mimo veľké vydavateľské domy. Tento krok umožňuje autorke zachovať si tvorivú slobodu a priamosť, s akou sa obracia na svojich mladých čitateľov.

 

 

Tulaj zo zberného dvora pravdepodobne zasadne medzi klasiky detskej literatúry, ktoré formujú nielen predstavivosť, ale aj charaktery malých čitateľov.

Kniha bola vydaná s finančnou podporou spoločnosti FCC Slovensko, s.r.o.
logo_FCC_horizontal

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz