Slovenské deti čítaním kníh podporia deti v Burundi

V Knižkárni sme začali nový projekt, ktorý spája čítanie s dobrou vecou. Po našej októbrovej návšteve sirotinca v Condi v Burundi sme sa rozhodli aktívne pomáhať.

sirotinec Condi Burundi oktober 2023 Knizkaren 2
Deti zo sirotinca Condi počas našej návštevy v októbri 2023.

 

Sirotinec Condi, založený v roku 2009 profesorom Krčmérym, je domovom pre 17 detí. Po profesorovej smrti prevzal patronát nad sirotincom Zoltán Komlosi, majiteľ cestovnej kancelárie BALOO, ktorý sa s manželkou (lekárkou) venoval koordinácii projektov v Burundi počas takmer siedmich rokov. Jeho vedenie a oddanosť tomuto projektu je inšpirujúca.


Počas návštevy sme deťom v sirotinci priniesli oblečenie a školské potreby. Aby sme pomohli viac, začíname projekt "Slovenské deti čítaním kníh podporujú deti v Burundi". Z predaja každej knihy pôjde 1 euro na podporu sirotinca.

 

sirotinec Condi Burundi oktober 2023 Knizkaren 8
Deti zo sirotinca Condi počas našej návštevy v októbri 2023.

 

Plánujeme udržiavať pravidelný kontakt so sirotincom a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

Tento projekt je pre nás viac než len charita. Je to srdcová záležitosť, kde každá kniha, ktorú si kúpite, pomôže deťom v Burundi. Zapojte sa do tejto akcie a pomôžte nám robiť dobré veci prostredníctvom kníh. Prepojme spolu Slovensko a Burundi cez príbehy a lásku k čítaniu.

 

Malvinka banner 800x400px

Nathaniel banner 800x400px

tulaj banner 800x400px

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz