Kristína Mišovičová vydáva fantasy knihu pre mládež. Ilustrácie vytvorila jej dcéra

 

Po piatich románoch pre dospelých a dvoch detských knižkách vydáva sekulská autorka Kristína Mišovičová ďalšiu novú knihu Nathaniel posledný potomok druidov.

nadja-a-kristi__na-mis__ovic__ova__-autorka-kni__h

Tentokrát ide opäť o niečo nové a výnimočné – nielen preto, že je to autorkina prvá fantasy knižka pre väčšie deti a mládež, ale najmä preto, že sa jej podarila jedinečná spolupráca – nádherné ilustrácie do knihy vytvorila jej vlastná dcéra. Mladá nádejná ilustrátorka Nadja Mišovičová má len 15 rokov, študuje na gymnáziu v Malackách a maľovaniu a kresleniu sa venuje vo voľnom čase.

Aká bola pre ňu spolupráca s vlastnou mamou? 
Nadja: Ilustrovanie tejto knihy bolo pre mňa veľkou výzvou. Vlastne ani nie tak samotné ilustrovanie, ako ten pocit zodpovednosti, aby sa moje ilustrácie čitateľom, ale i mamine – autorke knihy, páčili a vystihli nielen dej, ale i atmosféru knihy. Pozitívnou stránkou tejto spolupráce bola sloboda, nik ma nenútil a nediktoval pravidlá čo a ako nakresliť. To nemám rada. Mamina však bola v tomto smere veľmi benevolentná a dala mi voľnú ruku. Samozrejme, že sme spolu veľa konzultovali a niektoré ilustrácie som prerábala aj niekoľkokrát,kým sme s nimi boli obe stopercentne spokojné, myslím však, že to naozaj stálo za to. A hoci som spočiatku mala pred touto spoluprácou veľký rešpekt, dnes som rada, že som sa na ňu nechala prehovoriť. Dúfam, že moje obrázky spríjemnia čítanie všetkým malým aj veľkým čitateľom.

A čo hovorí na túto spoluprácu samotná autorka?
Kristína: Pre mňa je táto knižka naozaj splneným snom. Nielen preto, že som na nej pracovala takmer 4 roky, že cesta jej zrodu bola tŕnistá a komplikovaná, ale najmä preto, že ilustrácie vytvorila práve moja dcéra. Som na ňu neskutočne hrdá a neviem sa dočkať, kedy knižku prvýkrát uvidíme “naživo”.

Ako ste už spomínali, cesta k vydaniu tejto knižky nebola jednoduchá…
Kristína: Je to naozaj tak. Tak ako všetky ostatné odvetvia, aj vydávanie kníh zažíva ťažké časy – chýba papier, predlžujú sa termíny, rušia sa podujatia v knižniciach… No vďaka úžasným ľuďom, ktorých mám vedľa seba, sme to všetko zvládli. Moje veľké poďakovanie patrí v prvom rade môjmu domovskému vydavateľstvu eot za to, že do mňa ešte stále vkladajú svoju dôveru a v obrovskej miere sa podieľajú na samotnom vzniku mojich kníh, mojej dcére a ilustrátorke v jednej osobe Nadji Mišovičovej, redaktorke Martine Korbovej a v neposlednom rade grafikovi Davidovi Maxianovi, ktorý vytvoril obálku na moju najnovšiu knihu bez nároku na honorár. Verili by ste, že v dnešnej dobe ešte existujú takíto skvelí ľudia? 

43-2_nahlad-knih-nathaniel-3

Nathaniel posledný potomok druidov

Dobrodružný a napínavý príbeh hraničiara Bartolomeja a malého chlapca Nathaniela. Ponorte sa spolu s nami do čarovného sveta zaklínačov, druidov a iných magických bytostí, pri ktorom občas zabudnete aj dýchať.

„Na prvý pohľad sa ničím nelíšil od ostatných detí. Len malý znak za uchom v tvare troch prepletených dubových listov, ktorý mu vykukol spod vlasov, keď sa obrátil na druhý bok, naznačoval jeho pôvod. Pôvod, ktorý ho robil takým vzácnym, že miesto, kde doteraz žil, prestalo byť preňho bezpečné. Jediný, kto ho mohol ochrániť, bol človek, ktorý ovládal tajomstvá jeho vzácneho rodu, človek silný a ušľachtilý, človek, pre ktorého bolo stráženie jeho celoživotným poslaním. Na svete bol len jeden takýto muž. Bartolomej.“Dokáže splniť svoje poslanie?
Svet sužuje Zlo. Ničí všetko, čo mu príde do cesty – krajinu, zvieratá i ľudí. Jediný, kto sa mu môže postaviť, je Nathaniel. Malý chlapec, posledný žijúci potomok slávnych druidov. Ako však premôcť niečo, čoho pôvod nikto nepozná? Podarí sa mu zastaviť Zlo prv, než ovládne celý svet?

V čom je táto knižka výnimočná?

  • popri všetkých prekladových tituloch, ktoré sú na našom trhu, Vám prinášame originál SLOVENSKÚ knižku
  • okrem napínavého a pútavého príbehu v knižke nájdete aj krásne ilustrácie, ktoré vytvorila dcéra samotnej autorky
  • je určená pre deti vo veku 10 – 16 rokov, teda vekovú skupinu, ktorú je veľmi dôležité pritiahnuť späť k čítaniu
  • je rovnako vhodná pre dievčatá ako i pre chlapcov
  • poteší aj všetkých dospelých, ktorí majú radi dobrodružstvo s dávkou fantasy
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz